2009-11-22  |  KLOCKAN:  19:51:08 

Citroncheesecake med passionsfrukt

Jag och Daniel bakade ju som sagt igår. Och jäklar vad go denna cheesecake är, nästan så man svimmar av njutning.

Botten: Finfördela 150 gram digestivekex med en mortel och blanda med 50 gram smält smör. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) och ställ i kylen.


Fyllning: Lägg 4 gelatinblad i vatten ca 5 minuter. Dela 2 ägg i gulor och vitor. Blanda gulor, 400 gram philadelphiaost, 2 dl crème fraiche, 1½ dl socker, 1 tsk vaniljsocker och citronskal från en citron till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Värm citronsaft från en citron i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.


Glasyr:
Lägg ett gelatinblad i vatten ca 5 minuter. Hetta upp 2 msk socker och 4 msk vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet från de 2 passionsfrukterna, se till att inte ta med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme.


Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Njut.
    KOMMENTERA [0]    Matigt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback