2009-11-28  |  KLOCKAN:  18:42:14 

Shoppingspree

Efter att ha slitit lite för länge på jobbet tog jag mig en välförtjänt tripp ner till in:gallerian och spenderade en liten del av lönen på naturligt smink. Hoppas det motsvarar mina förväntningar. Men det BÄSTA av allt ändå: jag fick en body butter med hallondoft på köpet, helt gratis! :'D Den är min favo alla gånger, doftar helt gudomligt. Mums!


    KOMMENTERA [0]    Dagens fynd 2009-11-27  |  KLOCKAN:  23:11:42 

Luftslottet som sprängdes

Jag myste lite i biomörkret med mina föräldrar ikväll, till filmatiseringen av Luftslottet Som Sprängdes. Böckerna är ju alltid så mycket bättre, men filmen var bra den med. Absolut sevärd! Synd att herr Larsson inte får någon chans att skriva fler böcker. Such a shame. Kan inte låta bli att älska Lisbeths utstyrsel på bilden nedan. Hennes byxor är ju sjukt snygga.


    KOMMENTERA [0]    Sevärt 2009-11-27  |  KLOCKAN:  00:06:47 

This is my passion

    KOMMENTERA [0]    Kreativt 2009-11-27  |  KLOCKAN:  00:05:44 

Fullt upp


Dagar flyger förbi. Spenderar hela veckor hos mormor eftersom jobbet behöver mig. Ganska så skönt faktiskt, att bara vara där, umgås med mina morföräldrar. Och speciellt gillar jag att mormor bakar ständigt numera, saffranslängder direkt från ugnen är underbart gott! Hälsade på min Gudson för några dagar sedan också. Han är så sjukt otroligt söt så man kan knappt slita sig ifrån honom :')


Men jag hinner ju knappt sy när jag inte är hemma. Dåligt. Men trots det har jag hunnit göra en liten makeover på en H&M-skjorta jag inte riktigt var nöjd med. Numera en favvo i garderoben!
    KOMMENTERA [0]    Kreativt 2009-11-22  |  KLOCKAN:  19:51:08 

Citroncheesecake med passionsfrukt

Jag och Daniel bakade ju som sagt igår. Och jäklar vad go denna cheesecake är, nästan så man svimmar av njutning.

Botten: Finfördela 150 gram digestivekex med en mortel och blanda med 50 gram smält smör. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) och ställ i kylen.


Fyllning: Lägg 4 gelatinblad i vatten ca 5 minuter. Dela 2 ägg i gulor och vitor. Blanda gulor, 400 gram philadelphiaost, 2 dl crème fraiche, 1½ dl socker, 1 tsk vaniljsocker och citronskal från en citron till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Värm citronsaft från en citron i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.


Glasyr:
Lägg ett gelatinblad i vatten ca 5 minuter. Hetta upp 2 msk socker och 4 msk vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet från de 2 passionsfrukterna, se till att inte ta med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme.


Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Njut.
    KOMMENTERA [0]    Matigt 2009-11-21  |  KLOCKAN:  19:35:59 

Njut

Jag vill ha Illustrator, Photoshop och InDesign. Smått handikappad utan. Så får väl se till att skaffa det snart innan min kreativitet exploderar. Idag har jag umgåtts med Lisa på Birsta City, tack för att du är så underbar ♥ Införskaffade en avfärgning också, spännande att se vad den gör med mitt hår. Me and my bro har fixat en citroncheesecake, tack vare alla digestivesmulor jag samlat på jobbet, och den kommer att smaka så jäkla gott. Lagom tills Robinson börjar ska den vara redo att bli uppäten, katjing!


Inte en Robinson ö kanske, men denna ö besöker jag mer än gärna.
    KOMMENTERA [0]    Vardagligt 2009-11-21  |  KLOCKAN:  00:02:23 

Me 'n mah homies

Man kan inte annat än älska dessa små busfrön.

    KOMMENTERA [0]    Vardagligt 2009-11-18  |  KLOCKAN:  22:08:36 

En helt vanlig dag?

En vanlig onsdag som denna har jag: förberett mig på det värsta, var med om något ännu värre och konstigare, varit skärrad hela dagen, tvivlat på omvärlden, känt mig behövd, känt mig förvirrad, knappt ätit något, lärt mig otroligt mycket på otroligt kort tid, slingrat mig i världens omständigaste kö i nittio minuter för ett nålstick, betalat för en sprite jag inte ville ha, lyssnat på successionsrättsföreläsning i hundraåttio minuter, blivit nostalgisk över kort på mig och mitt gudabarn, haft omvälvande diskussioner med mina morfärldrar. Det tar aldrig slut. Usch vilken konstig dag.

För att göra den normal ska jag försjunka mig i Jens Lapidus Snabba Cash och låtsas som att allt är normalt.

 
Jens Lapidus himself vs. Joel Kinnaman som gestaltar stureplansglidaren & k-kungen JW. Jag diggar han till höger.
    KOMMENTERA [0]    Vardagligt 2009-11-15  |  KLOCKAN:  20:15:43 

I'm converting

Min nya livsstil. I like it.

    KOMMENTERA [0]    Vardagligt 2009-11-12  |  KLOCKAN:  18:24:44 

Kreativt

I love my lazy days. Sova länge, käka lång frukost och bara göra det man vill. Idag har det blivit mest symaskin, två par jeans modifierade - och som tack en biljett till SMK på fredag. Och så hann jag med att laga lunch med Björn och Alexander, delicious. Nu blir det lite mer symaskin, har glammiga planer på G!Och ikväll får vi inte glömma: Mammas Pojkar. Haha, jag knarkar svenska dejtingserier för tillfället..
RSS 2.0