Chocolate Chip Walnut Brownies
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa 350 gram rumsvarmt smör och 6 dl strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i 3 dl kakao (av fin kvalitét), 1 dl ljus sirap och ½ tsk salt.
4. Rör i 6 ekologiska ägg (ett i taget) och vänd sist ner 3 dl vetemjöl i smeten.
5. Hacka 400 gram vit kvalitétschoklad grovt och vänd ner den och 300 gram valnötter (hela) i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Fudge glaze: Koka upp 3 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl ljus sirap och 1 tsk malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
10. Finhacka 400 gram mörk kvalitétschoklade (70%) och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.