2009-10-28  |  KLOCKAN:  03:15:22 

Chocolate Chip Walnut Brownies

TACK LEILA LINDHOLM! Jag har suktat efter ett recept likt mina älsklingsbrownies från Charm otroligt länge, och Leilas brownies matchar mina favvosar grymt bra. En perfekt saftig, nästan kladdkakeliknande, botten med nötter och chokladkross med ett överdrag av chokladkräm. Det kan inte bli bättre.




1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa 350 gram rumsvarmt smör och 6 dl strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i 3 dl kakao (av fin kvalitét), 1 dl ljus sirap och ½ tsk salt.
4. Rör i 6 ekologiska ägg (ett i taget) och vänd sist ner 3 dl vetemjöl i smeten.
5. Hacka 400 gram vit kvalitétschoklad grovt och vänd ner den och 300 gram valnötter (hela) i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Fudge glaze: Koka upp 3 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl ljus sirap och 1 tsk malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
10. Finhacka 400 gram mörk kvalitétschoklade (70%) och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

    KOMMENTERA [0]    Matigt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback