2009-10-31  |  KLOCKAN:  17:01:57 

Klättervarning och monstermasker

Efter en kort natts sömn drog jag iväg på Boda Borg. Halloween är ju något alldeles extra, så lite titt som tätt vandrade en vålnad förbi i korridoren, och ibland ett och annat monster. Vissa av barnen blev så förtjusta och förskräckta att de ramlade i travar på varandra när de försökte passa sig för dom läskiga varelserna. Men lite läskigare hade de allt kunnat få vara! Men nu väntar riktig halloweenfest hos Lisa. På med maskeraddräkten!



Bild: www.bodaborg.se

    KOMMENTERA [0]    Äventyr



 2009-10-31  |  KLOCKAN:  16:54:04 

Friday I'm in love

Gårdagskvällen var kortfattat helt magisk. Efter att ha trampat symaskin dagen lång får jag ett akutsamtal från Emma som sökte en ny Moneybrothergroupie att hänga med. Och jag är inte den som bangar. Pengabrodern är ju dessutom en härlig man, och han gjorde mig verkligen inte besviken. Efter en snabbvisit hos Fredrik ställde vi oss längst fram vid scenen och diggade som fan! Hela bandet var helt fantastiskt - gladare och mer engagerade killar får man leta efter. Och efter konserten blev vi på något vis kvar med bandet vid souverniererna, då dörrarna bommats igen och scenen var på väg att riggas ned, så där stod Emma och jag och snackade med Anders Wedin och hans grymma gubbar. Trummisen var det dreggelvarning på, ojoj. Lite kramar fick vi också, så vi gick nöjda därifrån. Och med en redig kartong fulla av signerade skivor, t-shirts och den så omtalade tomatsoppan.. Sedan entrade vi Lyset och träffade en massa trevliga människor, och därefter blev det en otippad avslutning på Kebab City. En klockren kväll helt enkelt! Tur att det finns så många underbara människor. ♥


    KOMMENTERA [2]    Good times



 2009-10-30  |  KLOCKAN:  00:01:53 

Creepy thoughts

Planen var ju att sy en catwoman-suit som jag tänkte fira halloweenhelgen i. Men vad gör man då rätt tyg inte existerar i affären? Jo man använder sin kreativitet, och ringer sin fantasifulle lillebror och ber om tips. Så med ett stycke gnistrande glitterrött tyg, lite svart spets och ett svart sidenband så ska jag trampa fram en kreation på min symaskin. Hm..vad kan det bli tro?


    KOMMENTERA [2]    Kreativt



 2009-10-29  |  KLOCKAN:  23:54:21 

Underbara underverk

Butiken Change i Birsta City är helt underbar. Prisvärda underkläder i riktigt bra kvalitét, och ända fram till årsskiftet är det 50 % rabatt på HELA sortimentet. Dessutom är personalen så underbar att man blir lite tårögd. Jag var dit för två-tre veckor sedan och la undan en bh till i måndags. Vilket i och för sig var en rejält tilltagen tid att hänga undan en vara. Så kommer jag, såhär några dagar försent, entrar butiken och möts av ett igenkännande leende av expediten, varefter hon genast plockar min efterlängtade bh utan att fråga. Bättre service kan jag inte begära!

    KOMMENTERA [0]    Dagens fynd



 2009-10-29  |  KLOCKAN:  20:19:41 

EFTERLYSNING!!

Jag har lyckats tappa bort min kamera. Eller rättare sagt padres. Och frågan är hur?! För jag har inte tagit med mig den från mormor där jag sist såg den. Eller har jag? :S Tänkta att ifall någon hittar en svart Nikon kompaktkamera med en massa roliga foton i, så återlämnas den gladeligen till mig! Själv så ska jag vända upp och ned på huset nu..
    KOMMENTERA [0]    Vardagligt



 2009-10-28  |  KLOCKAN:  13:23:56 

Just another lazy day

När jag inte jobbar så gör jag ingenting. Jag får abstinens efter något att göra, men situationen är så konstig så det slutar med att jag kurar ihop mig till en liten boll på sängen och sover några sköna timmar istället. Kan hända att det behövs också, min kropp har varit helt slut de närmsta dagarna. Spenderade kvällen igår hos familjen Algotsson/Svensson och poserade med en liten Anton i knät. Den lillen är så go och söt att jag snart käkar upp honom! Puss puss puss på honom. Och ikväll väntar JÖKEN, tryggt och stadigt känns det. Men vad ska jag göra till dess? Let's go creative!

 
    KOMMENTERA [0]    Vardagligt



 2009-10-28  |  KLOCKAN:  03:15:22 

Chocolate Chip Walnut Brownies

TACK LEILA LINDHOLM! Jag har suktat efter ett recept likt mina älsklingsbrownies från Charm otroligt länge, och Leilas brownies matchar mina favvosar grymt bra. En perfekt saftig, nästan kladdkakeliknande, botten med nötter och chokladkross med ett överdrag av chokladkräm. Det kan inte bli bättre.




1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa 350 gram rumsvarmt smör och 6 dl strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i 3 dl kakao (av fin kvalitét), 1 dl ljus sirap och ½ tsk salt.
4. Rör i 6 ekologiska ägg (ett i taget) och vänd sist ner 3 dl vetemjöl i smeten.
5. Hacka 400 gram vit kvalitétschoklad grovt och vänd ner den och 300 gram valnötter (hela) i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Fudge glaze: Koka upp 3 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl ljus sirap och 1 tsk malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
10. Finhacka 400 gram mörk kvalitétschoklade (70%) och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

    KOMMENTERA [0]    Matigt



 2009-10-24  |  KLOCKAN:  21:49:31 

Stormen lägger sig

Yes jag lever, och är faktiskt rätt pigg med tanke på att jag klarat av ett högskoleprov och ett dop på åtta timmar. Provet kändes inte alls så stressigt och knöligt som sist, och visst förbättrade jag poängen. Frågan är bara hur de fördelar poängen, i bästa fall blir det väl 1,6. Jag som satsade på 1,7!! Men till våren spräcker jag tvåan. Lite strikt hetsplugg så löser sig livet på bästa sätt.




Och dopet var så sjukt fint. Anton var supermysig och gudstjänsten var jättevacker. Och nu är man nybliven gudmor, så sjukt mysigt! Är hos familjen nu, och har nyss lyckats söva ner lillen. Han somnade och sov så sött :') På något vis känns allt lite extra roligt, att få se honom växa upp, bli stora grabben, säga sina första ord, ta de första stegen.. Jag längtar till den perioden i mitt liv, då man får rå om sina egna små sötnosar.


Nu ska jag skåla med släkten och fira mitt lyckade högskoleprov! SKÅL.
    KOMMENTERA [0]    Vardagligt



 2009-10-22  |  KLOCKAN:  16:31:30 

Hipp hipp hurra

Snart ska jag och min käre broder åka till vår kusin Tommie som fyller 14 och äta smörgåstårta. Men jag är så sjukligt trött just nu, efter en lång arbetsdag. Precis allting blir löjligt roligt. Till exempel hade ett företag riggat upp reklampelare och grejjor vid konferensen, och gissa vad de hette? Kassasystem 1521. Det roliga var att de skrivit "kassa" och "system" på varsin rad i olika typsnitt och färger; kassa system? Vem vill ha det? Haha!

Det gjorde iallafall min dag.


    KOMMENTERA [0]    Vardagligt



 2009-10-20  |  KLOCKAN:  21:02:24 

Lång dag lider mot sitt slut

Dagens värsta; en gäst var väldigt trevlig och började prata med mig medan jag dukade av deras bord. Smått distraherad av småpratet råkar jag putta till ett glas som tydligen var fullt med juice, som rinner rakt ned i knät på den stackars mannen. Kvinnan mittemot börjar gapskratta och killen bredvid stämmer in med en massa lustigheter. Och där står jag som ett fån och vet inte vad jag ska ta mig till. Hahahaha.

Dagens bästa; jag lyckades finna min favorittröja i färg nummer 2, efter att frågat personalen om den, men besviket fått veta att de inte skulle få in några mer exemplar. Så jag begav mig till provrummet för att tröstprova lite andra kläder - och vad hänger då där om inte precis exakt det jag söker, och i rätt storlek till och med?! Ibland har man tur.


RSS 2.0